Saturday, March 31, 2012

coretan kenangan.... jalan2 eropah - dover-calais-brussels...

selepas hampir 2 hari di London, aku ngan member aku dah bersedia utk bergerak ke Dover.... kami akan dijemput oleh Mr Fuad dan Mr Roger dari perantau holidays... awal pagi lagi kami dok menanti kedatangan diorg bersama kawan2 yg lain...

pagi lagi nih...
bila dioarg sampai, baru lah berjumpa ngan lagi 2 org member (sebenarnya pertama kali bertemu)... 2 org ni kawan kak liz, iaitu kak izan ngan kak maei... 

then, terus lah ke Dover... kami semua naik kapal utk ke Calais, Perancis... 




sambil menunggu feri sampai, kami semua berkeliaran lah... mak eeeehhh, sejuk gila...!! rupanya 16°C, hah, patut lah sejuk... ni suhu waktu summer, kalau winter..??? beku aku.... aku dah lah tak berapa tahan sejuk2 nih.... 

tak berapa lama selepas menunggu, sampai giliran kami utk masuk ke dalam feri... wah besar gila rupanya feri nih.... dan kami dok dalam feri tu dekat 2 jam gak lah... tp, dalam feri tuh ada kedai bebas cukai... 


mula2 dok tgk2 gak apa yg ada dalam kedai dalam feri nih...  boring gak, bila tak tau nak beli apa... then aku pun naik atas feri nih... dan amik2 gambar... 

kak liz & me...

baru dok kejap kat atas tuh, dah nampak daratan... dah sampai ke Calais...  jadi kami semua turun balik dan naik kereta dan teruskan perjalanan... perjalanan mula2 di teruskan ke Brussels terlebih dahulu... di Brussels, kami melawat tempat pertama, iaitu Atomium... 



Atomium, di bina utk Expo '58 pada thn 1958 dan di bina dengan 9 bebola yg boleh dicapai dengan eskelator.... di bina berasaskan kristal besi dan dibesarkan pada 165 billon kali.... dan di bebola yg teratas sekali, pengunjung dapat melihat pemandangan bandar Brussels....

bukan setakat pemandangan Brussels, tp, dapat tgk pemandangan Mini Europe yg bersebelahan ngan Atomium nih... 



dah bergambar atas Atomium, beli lah souvenir setakat satu dua je.... pastuh terus ke Mini Europe yg kami tgk dari atas td... apa yg ada kat Mini Europe nih..??? semua landmark yg terkenal di sekitar eropah semuanya di minikan kat sini... jd kita leh melawat satu Eropah dalam masa beberapa jam je.... 



apa lagi. kami pun jalan2 lah meneroka Eropah dalam satu taman yg kecil...






belum sempat nak round abes, hujan pun mula turun.... warrgghhhh, nak amik gambar ngan menara condong Pisa... aku tak de duit nak pi Itali....!!!


amik gak gambar ngan menara condong Pisa.... tp dalam hujan dan pakai ponco... tu pun kena marah ngan kak ida... dia kata kita bukan kat malaysia, satgi demam susah, panjang lagi perjalanan nih.... huhuhuhuhuuuu, baik kak ida... kami pun lari lah berteduh...

bila hujan dah agak reda, kami semua pun bergerak lah pi kedai cenderamata, dan cari lah dua tiga benda utk di bawa pulang...

dah penat pusing2, jom lah kita ke tempat penginapan... rehat2 plak, esok kita jalan p tempat lain lak... 

Wednesday, March 28, 2012

coretan kenangan.... jalan2 eropah - london....

kali ni nak cita pengalaman aku kat negara pertama benua eropah yg aku lawat... dalam jalan2 aku kali nih, aku ngan kawan2 aku jalan2 ke London, Amsterdam, Brussels dan Paris...

tulah waktu org suruh belajar rajin2, boleh dapat p belajar kat oversea, tak mau... pastuh bila dah tua2 macam nih, baru terhegeh hegeh nak pi jalan, pastuh jenuh nak kumpul duit lagi, hehehehehee... 

takpalah kurang2 dapat gak aku jejak kaki kat tempat2 nih... org lain yg byk duit pun, tp tak dak masa, depan rumah pun tak sempat nak pi... setelah gunung berapi Eyjafjallajokul (dah lah susah nak eja, pastuh susah nak sebut lak) meletus dah kembali stabil, aku pun senyum sengih, sbb rancangan ke Eropah sudah semakin hampir...

tiba harinya, aku terbang ke KL dari penang, jumpa ngan kawan aku di KL sentral... dan kami bermalam di umah salah seorg lagi kawan yg akan terbang ke eropah bersama.... aku ngan kawan2 aku sebenarnya berenam semuanya... kami fly dari KL ke Dubai, Dubai ke London dgn Emirates Airline...


tp, yg terbang dari KL ke London, hanya berempat.... lagi dua org, akan kami bertemu di London nanti... sampai di Dubai, setelah penerbangan hampir 6jam, kematu punggung dlm kapal terbang... 



waktu kami sampai, awal lagi kot... kedai2 kat dlm airport Dubai tu pun lengang je, tak de org sgt pun, kecuali yg tgh tunggu flite transit mcm kami... jalan2 lah jugak, konon2 mencuci mata, dan plan2 nanti beli cenderamata pd hari balik nanti... cuma tak jalan2 tgk Dubai je, dpt tgk airport pun jdlah... makin lama, dah makin ramai org kat sini... 

dah jalan2, dok lah depan gate, tunggu flite nak ke London lak... kami akan turun di lapangan terbang Gatwick, di London nanti.... pukul 1.55 pg, semua masuk ke balai menunggu... dan kami semua pun terbang ke London, rasanya hampir 7jam.... dan bila sampai kat sana, dah cerah, rasanya pukul 8.00pg kot...

Gatwick Airport...
woh, bestnya...!!! aku dah sampai ke London, nama kota yg sering aku sebut je dari sejak aku kecik... akhirnya aku dapat rasa jugak macam mana org cakap sejuk waktu summer... kami sewa bilik kat Blackwater House kat area Church Street, member aku lagi dua org akan menginap di tempat berasingan... tuan rumah tuh, malasyian, org johor, tp dah lama menetap kat London...

auntie ummi, tuan rumah kami sewa...
peta Church Street...
tuan rumah, auntie ummi mmg best.... sampai2 je kat London, dia ajak kami keluar ke Bond Street, jalan yg paling glamer dan sesak kat sini... baru jalan2, kepala aku tiba2 berpusing2, kaki macam tak jejak bumi... terus aku ajak member aku balik dulu bilik sewa kami.... aku terus telan panadol, aku tertido sampai pagi esoknya...

bgn esok pagi, nak pi jalan2 kat Kota London lah... sejak dari malaysia lagi aku dah mintak tolong anak murid aku bwk jalan2 area London... untung ada Maryam Sairi yek... sebelum jumpa ngan Yam, aku ngan kawan aku, berjalan2 kat area Church Street nih... rupanya ada pasar pagi, setiap hari kat sini.... wuh, best gila tgk buah2an fresh yg byk....



kami pun berjalan ke tube station, baru je sampai, kawan aku dok heran ada sorg budak tersenyum simpul... rupanya anak muridku itu.... Yam pun, apa lagi menegur dgn sgt gembira... dia kata tak sangka cg nak sampai London, hahahahahahaa... aku pun tak sangka, heheheheeheheheee...

jom, yam bawak jalan2.... dia bawak jalan tempat2 yg glamer lah, mesti lawat lah kalau sampai London nih... mula2 ke Buckhingham Palace...



dari Buckhingham Palace, pergi ke Big Ben...

inilah Big Ben....
then, lunch kat Malaysia Hall, London... selalu dgr nama je, hari ni aku tgk sendiri Malaysia Hall nih... kat area ni gak byk kedai2 jual cenderamata....


dari Malaysia Hall, kami bergerak ke Madam Tussaud's....  mmg best gila kat Madam Tussauds nih... tp, Yam tak nak masuk sekali, dia kata dia tunggu je kat cafe sbb dia nak baca buku... ooohhh, kesian, dia ada exam lah...

senarai tempat nak jalan...




hampir 2 jam dok bergambar ngan patung2 lilin artis... dah nak bergambar ngan real artis susah, bergambar ngan patung lilin je lah...

tp, ada lagi tempat kat London, aku tak dapat pegi... macam London Tower, Trafalgar Square.... tp, apa2 pun, terima kasih sbb ada Yam tolong bawak.... kalau tak, aku rasa kat Tube tuh je aku dah sesat... sampai bertingkat tingkat, dah tuh lak tak tau nak p mana... tgk peta pun tak berapa nak faham, hehehehehee...

akhirnya, balik semula ke Blackwater House....



lain kali, kalau ada peluang aku terbang ke Kota London, mmg aku akan cari umah auntie ummi... dan aku nak pegi lawat satu London (macam mampu, heheheheheeee)...

ini pengalaman aku di London, mungkin org lain, lebih byk pengalaman kat sana... tp, sekali lagi, aku rasa aku beruntung sbb dapat gak pegi ke negara lain, selain dari malaysia... compare ngan org lain, yg nak naik kapal terbang pun tak pernah...

dah abes jalan2 kat London, lepas ni nak jalan2 ke tempat lain lak... tak sabar rasa.... BESTNYA....
jom jalan.... heheheheheheheeeee

Tuesday, March 27, 2012

jalan2 eropah... errrrkkk

EROPAH...???? mmg tak terjangkau fikiran nak sampai ke benua Eropah... bila kawan aku ajk jalan2 ke sana... aku terdiam, termangu, nak jawab apa...??? kalau jawab ya, aku bukan nya byk duit gila, kalau jawab tak, peluang bkn senang ada depan mata...

aku tanya kat ayah aku... (kena tanya mak ayah, tanya pendapat) then, ayah aku kata, kalau aku ada duit nak pegi, pegi lah... wah, ayah kata ok...!!! tak kan aku nak tolak kot...??? sudah lah asyik pikir lama2, kalau asyik cakap tak cukup duit, hah, duduk lah kat situ je...

hmmmm, ayah ngan mak takde halangan, apa aku nak pening lagi... (kalau dah dapat restu mak ayah, insyallah apa yg kita buat semua menjadi) aku pun 'yes' je lah ngan kawan aku.... jd bermulalah keberanganan aku utk ke Eropah (antara benua yg aku teringin nak pegi)...

aku teringin sgt nak pegi satu sbbnya sbb selalu dok tgk gambar2 ayah mak aku pi jalan2 ke Eropah waktu thn 1991... waktu tuh aku br masuk tingkatan 1, benua eropah pun tak tau kat mana, hahahahahahaaa... tambah lak ngan ayah aku cerita pasal pengalaman dia kat sana... tp, ayah aku bukan nya kaya gila boleh sponsor aku pegi bila2 aku suka... jd, bila dpt peluang, kawan aku tiba2 ajak aku, kenapa aku nak lepaskan...

mmg terpikirkan matawang pound yg agak tinggi... tp, mmg sesuai sungguh rasanya waktu kawan aku pilih tuh, sbb  £1 = RM 5.10... sebelum ni £1 pernah sampai kepada RM 7-8... dan nk kena tukar duit Euro jugak selain dari pound... waktu aku pegi, tukaran matawang euro pun boleh tahan, €1 = RM 4.20...

nak jalan kan, mestilah kena ada bj baru, hahahahaaa... apa lagi tiap2 kali keluar pi shopping complex aku mesti beli bj baru.... gila punya seronok nak berjalan ni sebenarnya.... kawan aku tanya dalam bulan disember 2009, nak pegi bulan Jun 2010... 6 bulan, mmg lambat lagi, tp, sbb seronok punya pasal, sekejap je dah bulan Jun...

tp, Allah nak uji jugak di pertengahan jalan... dan aku dah hampir putus harap utk pergi ke benua eropah... sbb tiba2 gunung berapi Eyjafjallajokul MELETUS....!!!! hah, abu dia abes menyebabkan byk lapangan terbang di TUTUP... waaaaarrrggghhhh, nak jalan.... tiap2 hari berita pasal letusan gunung berapi tuh aku baca, aku tgk kat tv, dgn harapan, flight ke Eropah pd hari yg aku nak pergi tuh tak di'cancel'...



ini lah penangan alam semulajadi... hampir2 menyebabkan semua lalulintas udara terutamanya di bahagian benua EROPAH tejejas... tp, macam aku sebut, insyaallah, bila dah dpt restu mak ayah, apa yg kita nak mesti akan menjadi... alhamdulillah, tak berapa lama lepas tuh, abu dari letusan gunung berapi (yg susah nk sebut tuh) pun berkurang dan keadaan beransur pulih...

walaupun dah hampir 2 thn aku pergi... kalau aku ada peluang lagi pergi, dgn wang yg mencukupi, mmg aku tak pikir panjang2 dah.... jom lah jalan2 tgk negara org... mungkin lepas ni nak rasa winter lak.... sekali aku yg beku sbb sejuk sgt, heheheheheeee....

JAUH BERJALAN, LUAS PANDANGAN...


Thursday, March 22, 2012

andai dpt ku putar masa....

apa yg tak dak dlm dunia, suka duka, benci cinta, lapar kenyang... dunia, dunia, penuh ngan pelbagai ragam manusia....

bila diumumkan keputusan SPM 2011, aku sgt gembira pada anak2 pelajarku yg berjaya... walaupun hanya pd slip peperiksaan, yg menunjukkan akademik terbaik sejak mereka di bangku sekolah... 

gembiranya mereka bila diumumkan pelajar mendapat keputusan semua A utk SPM 2011... akhirnya penat lelah setiap hari menunjukkan hasilnya hari ini.... 

mmg akhir sekali, tak dak pun org akan ingat berapa A pun kita dpt... apa lg, bila selalu org sebutkan yg SPM cemerlang, tak semestinya akan cemerlang di masa hadapan... dan gagal SPM bkn beerti kegagalan sehingga ke akhirnya.... betul, mmg apa yg org katakan itu mmg betul...

tp, kalau sudah berjaya di peringkat SPM, kenapa tak cemerlang seterusnya...??? mana dpt sagu kalau tak dipecahkan ruyungnya... mestilah usaha itu menjadi titik tolak utk berjaya, lebih2 selepas SPM... 

betapa sedihnya aku, bila melihat ank2 pelajar ku macam di'buta'kan, hingga kan terlupa, keghairahan mereka mendapat keputusan cemerlang lah, menyebabkan mereka belajar A, B, C, belajar mengeja, belajar 1, 2, 3, belajar mengira... tanpa itu semua, adakah mampu kita (atau aku sendiri) berada di mana aku berada sekarang..???

walaupun apa yg terjadi, sekalung TAHNIAH kpd calon SPM 2011 SBPIKP, yg berjaya dalam mendapat A yg byk dalam pengumuman keputusan SPM.... jgn lah dgn A yg byk itu korang jd riak, dan lupa asal usul diri.... sbb A tuh bukan boleh makan pun... lain lah kalau 'A'yam...

utk semua 20 org pelajar cemerlang SBPIKP, aku ucapkan selamat berjaya utk menempuhi hidup yg akan dtg... tp, bg yg lain, ingat gagal sekali itu bukan maksud gagal selamanya (tp A sikit maksud gagal ke..??).... teruskan USAHA mencapai yg lebih baik.... 

kerana usaha bukan berhenti sehingga zaman persekolahan shj... DUNIA luar sgt luas utk diterokai.... byk perkara yg akan ditempuhi.... 

kerana, kalau mampu aku buat, ingin sekali aku putar kembali masa ke zaman persekolahan, utk merasai sekali lg kegembiraan mendapat keputusan cemerlang dalam SPM.... 

Tuesday, March 20, 2012

marah kerana syg.... ye ke..???

mmg mencabar jd cikgu nih.... lagi2 cg2 yg ngajar subjek kritikal nih... dah 8 thn rupanya aku jd cikgu... dah 6 kali aku melihat pelajar aku gembira berduka waktu pengumuman keputusan SPM...

tp sebelum keputusan SPM, kenapa aku selalu marah..??? diaorg byk kata aku garang... siapa diaorg..??? siapa lg kalau bukan budak2 kelas aku lah, dan kdg2 budak menengah rendah... ntahlah, kecewa kadang2 tgk dioarg...

kenapa kecewa...??? pengalaman, ilmu, mmg akan mematangkan kita... jd, setiap pengalaman, tambah2 kalau yg buruk mmg kalau boleh aku tak mahu ank2 pelajar aku rasa.... tp, kadang2 aku nih lupa, aku sendiri pun sebut, pengalaman mematangkan kita... kalau kita tak pernah jatuh, takkan kita tahu sakitnya macam mana...

tp, perlukah semua pengalaman itu dirasai secara realiti..??? takkan kena jd penagih dadah, baru tau macam mana penangan dadah tuh kpd manusia... tidak, tidak, tidak... bg aku tak perlu sampai begitu... pengalaman boleh dpt mungkin dari pengalaman org lain... mksud aku, amik IKTIBAR dari kisah org lain... itu juga pengalaman...

sbb tuh dtg nya perasaan kecewa... aku buat macam2 sbb nk tgk semua anak2 pelajar aku dpt keputusan cemerlang tp, lg aku larang lagi diaorg buat... lagi aku cakap, lg byk diorg menjawab... kadang2 sedih rasa hati...

tak palah.... tak perlu lah kesah apa yg aku marah... yg penting adakah terjaga dari lena lepas kena marah...??? aku sentiasa berharap anak2 pelajar aku, akan sentiasa dalam kejayaan.... tak kesah lah di mana pun, di dalam negara ataupun di luar negara....

tarikh 21 Mac 2012, sekali lagi aku akan tgk keputusan SPM buat kali ke 7...

syg buat semua anak2 didik ku di mana jua berada.... sebenarnya aku ni marah ka syg...???

Friday, March 16, 2012

mimpi jd nyata...

akhirnya tiba hari yg dinanti... hari terakhir HKSBP yg mana akan menyaksikan perlawanan akhir antara team lelaki SBPIKP dan SAINA...

pg nih, aku ngan cg SAINA sama2 pegi breakfast sbb nak tgk game final pukul 8.00pg nanti.... dalam tentatif sepatutnya jam 8.30pg, tp dianjakkan ke depan utk memberi laluan kepada pengetua SEMESTI yg nk dtg menyokong pasukan perempuan mereka pada jam 9.30pg...

seawal jam 7.00pg diaorg dah ada di gelanggang... awal lagi nih, baru jam 7.00pg, jd aku balik tgk budak perempuan dulu lah... tak larat nak naik sebenarnya, nun, tingkat 3.... tp, sbb waktu aku p sarapan td, tgk bilik bdk2 tu gelap je, baik aku naik tgk... hah, benar sangkaan aku... rupanya masih diulit mimpi semuanya... aku tanya nak tgk game final tak, baru lah terkulat kulat menjawab dlm keadaan mamai2...

aku terus ke gelanggang pi tgk team lelaki bersedia...


menang atau tidak utk final ni, sudah dijamin utk pergi ke Hari Kecemerlangan Kebangsaan di STAR nanti... tp, tak kan nak puas hati ngan jd naib johan je...?? itu kata diaorg lah, tak pa diaorg yg main, aku tgk kat tepi je...

video

walaupun SAINA dah jauh ketinggalan masa suku ke-3, 10 minit masa yg panjang, apa2 pun boleh jadi... dan bila wisel penamat ditiup, SBPIKP menang 42-22 utk menjadi johan HKSBP Zon Utara 2012...


semua senyum lebar, buat pertama kalinya, SBPIKP dapat ke HKKebangsaan... buat bekas2 basketballer SBPIKP thn ni thn bertuah utk dioarg, jgn jeles lah yek...


selalu waktu majlis penutup ni, cuma akan tgk MCKK dan STAR akan naik utk terima pingat sbg johan dan naib johan... bukan senang nak dpt peluang macam nih, satu dlm berjuta... TAHNIAH kpd 12 org pasukan bola keranjang lelaki, Izwan, Rasyid, Syed, Sayuti, Azizi, Ilham, Asyraf Mazli, Ruzaini, Amnan, Najib, Azrul Hafiz dan Nabil....

kpd pasukan bola keranjang perempuan, yg mendapat tempat ke-3, TAHNIAH... bkn perkara mudah utk mencapai kejayaan melainkan dgn usaha yg berterusan... TERIMA KASIH sbb sy pun dpt naik pentas buat pertama kalinya bergambar bersama johan bola keranjang HKSBP Zon Utara 2012...

walaupun Mr Liew memberi tunjuk ajar kepada basketballer perempuan mahupun lelaki, tetapi pujian akan sentiasa aku berikan kepada Teh Chee Hui atas semangat dia sentiasa mengajar pasukan bola keranjang lelaki dan perempuan dalam mencapai kejayaan... Teh latih diaorg dari kecik sampai nak abes sekolah....TAHNIAH utk Teh Chee Hui utk kemenangan nih...


lepas je abes majlis penutup, posing sana sini, jom lah kita balik... bukit kayu hitam bukannya dekat... nak pegi pekan Teluk Intan, dah kena naik air... utk meraikan kejayaan yg julung2 kali ni, kami pegi singgah ke Kuala Sepetang (Port Weld) utk makan mee udang...


tp, syed, rasyid dan izwan, tak sempat nak merasa lah mee udang Kuala Sepetang sbb dah sampai balik Ipoh... lain kali lah yek... 

Hari Kecemerlangan SBP Zon Utara kali ke-39 di SEMESTI ni meninggalkan kenangan manis kpd team bola keranjang terutama kepada team lelaki yg dah ting 5, sbb dapat pergi ke HK Kebangsaan sebelum keluar sekolah... 

utk team perempuan tak salah utk bermimpi lagi... dan berharaplah agar mimpi dapat jd kenyataan... 

*for Mr Liew, TERIMA KASIH byk2 atas tunjuk ajar... hope they could beat CAGERS one day... 

menuju kecemerlangan (II)....

hari sabtu dah..??? wah, cepat pulak rasanya... hari ni dah hari ke 3 berada di SEMESTI, dan tentunya perlawanan suku akhir ptg nih di nanti2...

cuaca mmg terbaik sepanjang hari... sejak dari pagi, tak de tanda2 hujan akan turun... hari ni team perempuan yg akan bertemu dgn SESTA (SMS Tapah)... itu pun pukul 11.00pg nanti... tp, yg pasti budak2 tuh mesti turun awal punya...

dalam jam 9.30pg aku turun utk tgk budak2 tuh... Teh dah ada bersama dgn Mr Liew, oooppsss, terlambat....


dan kemenangan berpihak kepada SBPIKP dgn 28-7 semasa menentang SESTA... abes je game tuh, aku ngan Teh terus ke bilik gerakan utk cabutan undi perlawanan kalah mati suku akhir...

aku dan Teh sama2 cabut no 3 utk team perempuan dan lelaki... jd, team perempuan akan menentang SMS Tuanku Syed Putra, pada jam 2.00ptg, dan team lelaki akan menentang SEMESTI pada jam 3.00ptg... Teh akan bersama ngan team perempuan, dan aku ikut team lelaki ke gelanggang Jalan Speedy....

tak dapat tgk game suku akhir team perempuan sbb nak kena bertolak ke gelanggang Jalan Speedy... semasa team lelaki baru memulakan perlawanan, Teh tepon dan bgtau yg team perempuan menang... dan akan ke separuh akhir menentang SEMESTI yg mengalahkan team JENAN (SM Sultan Abdul Halim)...

team lelaki pun akhirnya ikut jejak langkah team perempuan, bila mendapat kemenangan dan akan ke separuh akhir utk menentang SEMUJI yg mengalahkan SMSTSSS di peringkat suku akhir.... balik dari gelanggang Jalan Speedy, turun utk tgk game separuh akhir team perempuan lak...

mmg agak tension perlawanan dgn SEMESTI dlm separuh akhir nih... kebetulan bertemu dgn tuan rumah, dan berlawan di gelanggang sendiri pulak tuh, mmg byk advantage kpd team SEMESTI... dan Mr Liew ada sebut yg team SBPIKP kalah bkn kerana team SEMESTI kuat, tp pasal SBPIKP main tak gunakan 'otak'...


mmg betul jgk, sbb SBPIKP mmg dah lead sampai ke suku ke-3... tp, mcm mana kekuatan budak2 ni start goyah dan mula jatuh.... ditambah lagi bila 3 pemain utama mendapat 5 'foul', menyebabkan kena keluar gelanggang lah... dan SEMESTI amik peluang ni utk mendapat kemenangan 38-22... takpalah, dpt tempat ke-3 sekali lagi...

separuh akhir utk team lelaki berlangsung pd malam hari di gelanggang Jalan Speedy jam 9.00mlm... team perempuan pun semua sekali pergi ke Jalan Speedy utk menyokong... dan ditambah dgn 5 org pelajar Syed Putra pun sama2 nak balas sokongan...

Afifi (bj biru) & Aiman 
dari tingkap: Asyraf, Azizi & Anuar...
dan kemenangan memihak kpd SBPKIP di separuh akhir, dgn 72-50... pertama kalinya dgn gembira esok bertemu dgn pasukan SAINA di peringkat akhir... ada hikmah jugak bila MCKK ngan STAR tak bertanding di peringkat zon, bila diaorg terus ke peringkat kebangsaan... ada gak peluang SBPIKP tunjuk teror, heheheeeee...

hari ni, mimpi peringkat akhir esok...